Speculaasmijters met noten

1. Meng de bloem, het bakpoeder, de kruiden, de suiker en een mespunt zout in een kom. Snijd met 2 messen de boter erdoor. Voeg het eiwit toe en kneed tot een soepel deeg. Vorm een bal en leg in vershoudfolie 1 uur in de koelkast. 2. Verwarm de oven voor op 170 °C. Rol het deeg met een deegroller uit tot een plak van 1/2 cm dik. Snijd er mijters uit en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat. Versier met de noten en bestrijk met de eidooier. Bak in ca. 15 min. gaar.

Benodigdheden

deegroller,bakpapier

Ingredienten

1 tl bakpoeder,150 g koude boter,1 ei (gesplitst),2 el hazelnoten,1 bakje koek- en speculaaskruiden (20 g),120 g donkerbruine basterdsuiker,250 g volkoren tarwebloem,2 el garneeramandelen,10 pecannoten,2 el pijnboompitten