Scones

VoorbereidenVoorbereiden (kan 1/2 dag van te voren): Ovenvoorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Bakblik met bakpapierbekleden. Bakmeel met bakpoeder en zout boven kom zeven. Vanillesuiker ensuiker toevoegen. Boter met 2 messen door bloem in kleine stukjes snijden. Eimet melk loskloppen, 1/2 eetlepel bewaren, rest bij bloemmengsel schenken engeheel tot samenhangende bal kneden. Deeg tot lap van ca. 2 1/2 cm dikuitrollen. Uit deeg 8 rondjes steken, op bakblik leggen en met rest van melkbestrijken. Scones in midden van oven in ca. 10 minuten lichtbruin bakken.Scones uit oven op rooster laten afkoelen.Bereiden
Slagroom stijf kloppen. Scones met jamen slagroom serveren (of zie tip).

Benodigdheden

uitsteekvormpje doorsnede ca. 6 cm

Ingredienten