Franse zuurkoolschotel

Lamsboutlapjes in reepjes snijden. In wok of braadpan 2 eetlepels olie verhitten. Aardappels in ca. 8 minuten bruin bakken, af en toe omscheppen. Knoflook pellen en in plakjes snijden. 1 eetlepel olie toevoegen. Reepjes vlees en knoflook ca. 3 minuten meebakken. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen in pan 1 eetlepel olie verhitten. Spekreepjes ca. 2 minuten bakken. Zuurkool erdoor roeren en ca. 4 minuten
meewarmen. Zuurkool eventueel afgieten en op smaak brengen met peper. Zuurkool over vier borden verdelen. Aardappelschotel eromheen scheppen.

Benodigdheden

Ingredienten

zout,2 teentjes knoflook,1 zak krielaardappels (750 g AH),4 eetlepels olijfolie,250 g lamsboutlapjes à la minute,peper,1 pak gekookte wijnzuurkool (520 g AH),100 g magere spekreepjes